Bronzen erfgooiersboom(pje) weer te koop

In 1971 heeft de Blaricumse beeldhouwer Gradus Lanphen een vier en halve meter hoge eikenboom bewerkt tot een kunstwerk waarop de geschiedenis van de erfgooiers is weergegeven. Dit pronkstuk stond destijds prominent op de grote erfgooiers tentoonstelling in Singer te Laren.

De boom is daarna aan de Torenlaan geplaatst, vlak bij de Ned. Hervormde kerk. Om de boom tegen de weersinvloeden te beschermen is deze uiteindelijk in de toren van de kerk geplaatst. Helaas was hij toen nog maar beperkt te zien.
Er kwam een initiatief om de boom, op ware grootte, in brons te laten gieten en te plaatsen vlak voor de muziektent midden in het dorp, zodat iedereen dit kunstwerk te allen tijde kan bewonderen. Zoals u weet is dit gelukt en staat de bronzen boom in volle glorie voor de muziektent! Om dit te financieren zijn toen een gelimiteerd aantal bronzen boompjes van ruim 40 cm hoog gegoten en verkocht.
Deze kleine bronzen erfgooiersboom is een erg gewild item maar bijna niet meer te vinden. Daarom is er nu, door de oorspronkelijke initiatiefnemers, een nog iets kleinere boom gegoten van 29 cm hoog met een marmeren voet van 4,5 cm.

Deze nieuwe bronzen erfgooiersboom kunt u bestellen bij de Historische Kring Blaricum voor de prijs van € 375.

Kom langs op de Brinklaan 4a in Blaricum op woensdag of zaterdag van 14.00-16.00 uur of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.