Boek over Roelof Visser

Pionier van de Nederlandse omroeptechniek. Als eerste radiotechnicus van de N.S.F.-Radio is Roelof Visser medeverantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van de radio in Nederland. Zijn zoon Wim Visser (92) heeft hier een boek over geschreven. De prijs is € 29,95. Te koop bij de HKB en via www.roelofvisser.nl

De Nederlandse (radio-) omroepgeschiedenis kent vele bekende personen. Dan gaat het bijvoorbeeld om omroepvoorzitters, presentatoren, commentatoren en nieuwslezers. De namen van de mensen op de achtergrond, zoals studiotechnici, zijn vaak volstrekt onbekend. Maar zij zijn van wezenlijk belang voor het welslagen van allerlei uitzendingen. Dit boek ontrukt een van de pioniers, zo niet dé pionier, van de Nederlandse omroeptechniek aan de vergetelheid: Roelof Visser (1892-1969).
Beschreven door zijn zoon Wim komt in chronologische volgorde zijn leven als omroeptechnicus langs. Aangevuld en gestaafd met talrijke foto’s, illustraties en originele documenten. In het verleden is af en toe, vooral na zijn pensionering, aandacht geweest voor Roelof Visser. Dit boek zet hem echt in de schijnwerpers..

Wim_Visser_aan_tafel_-LR_300.jpgOver de schrijver Wim Visser
Wim Visser (1928, radio-technicus) is de jongste zoon van Roelof Visser. Van huis uit is hem het ontstaan van de omroep door huiselijke gesprekken als het ware met de paplepel ingegoten. Hij ervaarde dat in bijna alle publicaties de technische inzet van zijn vader, die hiermee bijdroeg aan het ontstaan van de omroepverenigingen in Nederland, niet werd vermeld. De intentie van dit boek is om deze voor velen onbekende technische omroepgeschiedenis te publiceren zodat dit niet in de tijd verloren gaat.

 

Prijs: € 29,95. Het boek kunt u bestellen via www.roelofvisser.nl
Hier heeft u de mogelijkheid om aan te geven of u het boek via de post wilt ontvangen of wilt afhalen bij Wim Visser in Blaricum.

Als de maatregelen het weer toelaten kunt u het boek tijdens openingstijden ook kopen in het onderkomen van de HKB aan de Brinklaan 4A.

Boekgegevens
Titel: Roelof Visser - Pionier van de Nederlandse omroeptechniek
Auteur: Wim Visser
Uitvoering: Hardcover, 168 pagina’s full color
Formaat: 215 x 270 mm
Vormgeving: Ton Hartong
Uitgever: Wim Visser - Blaricum
ISBN: 978-94-6421-163-4